Sajtóreggeli az Egri Törvényszéken

Az Egri Törvényszék sajtóosztálya 2016. december 8-án közös reggelire hívta meg a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság és a Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivőit és a helyi média képviselőit.

A tanácskozáson részt vett Dr. Nyiri Beáta az Egri Törvényszék elnöke és sajtószóvivője, Dr. Snellenperger Judit az Egri Törvényszék sajtószóvivője, Hoszné dr. Nagy Tímea, Dr. Pohubi Máté és Dr. Puskás Csilla az Egri Törvényszék sajtótitkárai, Soltész Bálint a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, valamint a Szent István Rádió részéről Klész Bea és a Rádió Eger részéről Magyar Gina.

 

A közös program apropóját többek között az adta, hogy Dr. Handó Tünde az Országos Bírósági Hivatal elnöke a 2017-es év egyik fő célkitűzésévé a bírósági kommunikáció érthetőségének fejlesztését tette. A bírósági kommunikációval szemben jogos elvárás, hogy a szakszerűség mellett egyszersmind érthető, világos is legyen. Ezen témából kiindulva a rendezvény célja a 2016-os év eseményeinek, eredményeinek áttekintése volt egy kötetlen kerekasztal beszélgetés során és a 2017-es év feladatainak, a jövőbeni együttműködés részleteinek kidolgozása.

A beszélgetésen a meglévő kapcsolatok javítása érdekében, a hatékony és naprakész együttműködés elősegítésére a sajtó képviselői javaslatokkal éltek a Törvényszék felé.

A bíróság ezúttal mutatta be hivatalosan a Törvényszék sajtótitkárait.

A Sajtóosztály reményét fejezte ki, hogy sikerült hagyományt teremteni a rendezvény révén, és legközelebb valamelyik társhatóságnál folytatódhat a közös konzultáció.