Egri Törvényszék - Jogerős ítélet a volt élettársát bántalmazó vádlott ügyében

A Hatvani Járásbíróság Sz. I. T. vádlottat testi sértés bűntette, folytatólagosan elkövetett magánlaksértés vétsége és önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek a végrehajtását kettő évre felfüggesztette. 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott korábban élettársi kapcsolatban élt a sértettel. Köztük a kapcsolat megromlott, ezért a sértett 2015. november 03-án az édesanyja csányi házába költözött. A sértett az elköltözéskor a saját értéktárgyain túl a vádlottal közösen vásárolt televíziót és egyéb tárgyakat, valamint a vádlott tulajdonát képező arany nyakláncot is elvitte. A vádlott röviddel a sértett elköltözése után megjelent a sértett édesanyjának házánál. A vádlott a kapun átugrott, és a ház redőnyét féloldalt felhúzva a szobába benézett. A sértett a vádlottat észrevette, és a bejárati ajtóhoz rohant. Eközben a vádlott a sértettől a televíziót követelte, és megfenyegette őt, hogy megöli, ha nem kapja vissza azt. A vádlott a főbejárati ajtón nem tudott bemenni a házba, ezért a hátsó ajtóhoz ment, rugdosta és téglával ütötte azt. A házban lévők ekkor rendőri segítséget kértek, ezért a vádlott a helyszínről távozott.

Másnap a vádlott ismét megjelent a sértettnél. A sértett kijött a házból, ekkor a vádlott ismét a közös lakásból a sértett által elhozott tárgyakat követelte, és azzal fenyegette, hogy amennyiben nem adja vissza az arany nyakláncát, megöli őt. A vádlott és a sértett vitatkozni kezdtek. A vádlott a vita hevében átmászott a kerítésen, a sértett után ment a házba, hogy az értéktárgyait visszaszerezze. A vádlott a házban találkozott a sértett idős édesanyjával és beteg, mozgáskorlátozott édesapjával, akik megpróbálták kiküldeni a vádlottat a házból, azonban a vádlott mindkettőjüket félrelökte. Ezt követően a vádlott az őt visszahúzni próbáló volt élettársát ellökte, majd egy serpenyővel arcon ütötte őt. A vádlott a sértettek bántalmazását követően az ingatlant elhagyta. A bántalmazás következtében a vádlott volt élettársa nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. 

Az ítélet jogerős.