Sajtóközlemény

2017. november 14.

z Egri Törvényszék 2017. november 13-án folytatta a 2016 júniusában meghalt recski csecsemő ügyének tárgyalását. A mai tárgyaláson a törvényszék az előzetes letartóztatásban lévő vádlott vonatkozásában a nyomozás során beszerzett elmeorvos és orvos szakértői véleményt készítő két szakértőt hallgatta meg. A szakértők a nyomozás során előterjesztett szakértői véleményüket fenntartották. 

2017. november 10.

Két napig a diákok uralták a Hatvani Járásbíróságot, miután a hatvani Bajza József Gimnázium 12/B. és a pusztamonostori Általános Iskola alsó tagozatos diákjai a Nyitott Bíróság program keretében látogatást tettek az épületben.

2017. november 10.

A Hatvani Járási Ügyészség 2017. november 10-én bíróság elé állította azt a hét terheltet, akiket azzal gyanúsítanak, hogy még kedden a Hatvani Járásbíróság folyosóján összeverekedtek. A szóváltást követő dulakodásban egy személy súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült.

2017. november 8.

Az Egri Törvényszék a 2016 júniusában meghalt recski csecsemő ügyének tárgyalását 2017. november 13-án 09 órakor szakértők meghallgatásával folytatja. A tárgyalás helye: Egri Törvényszék (volt Dobó István Laktanya – 3300 Eger, Hatvanasezred utca 1. szám) 3. számú épület földszint 06. tárgyaló.

Az ügyről:

2017. november 8.

Az Egri Törvényszék N. T. I. rendű vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt négy év börtönbüntetésre ítélte. A bíróság F. Zs. II. rendű vádlottat bűnsegédként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt két év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette.

2017. november 7.

2017. november 7-én a Hatvani Járásbíróság garázdaság vétsége miatt tartott volna tárgyalást. A tárgyalásra érkező vádlott, a megidézett tanúk és hozzátartozóik azonban, még a tárgyalás megkezdése előtt, szóváltást követően a bíróság folyosóján összeverekedtek.

2017. október 26.

Az Egri Törvényszék helybenhagyta az Egri Járásbíróság ítéletét, melyben az elsőfokú bíróság K. L-né vádlottat rablás bűntette miatt három év nyolc hónap börtönbüntetésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte, és a vádlottal szemben az Egri Városi Bíróság korábbi jogerős ítéletével kiszabott egy év hat hónap börtönbüntetés végrehajtását is elrendelte.

2017. október 25.

A Gyöngyösi Rendőrkapitányság csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt folytat nyomozást több személlyel szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak október 22-én hajnalban egy gyöngyösi szórakozóhelyen előzetes sérelmeik miatt, különböző eszközökkel – karóval, karddal – jelentek meg és több személyt is bántalmaztak.

2017. október 24.

Az Európai Tanács és az Európai Bizottság közös kezdeményezésére 2003. óta az Igazságszolgáltatás Európai Napja október 25. Ezen a napon a bíróságok megnyitják kapuikat, hogy közelebb hozzák az igazságszolgáltatást az állampolgárokhoz azáltal, hogy bemutatják a bíróság szervezetét, működését.

 

2017. október 9.

Az Egri Járásbíróság nyomozási bírája október 6-án tartott ülést annak a két gyanúsítottnak az ügyében, akiket október 4-én fogtak el a rendőrök Gyöngyösön. A két férfit kerítés bűntettével, valamint más bűncselekményekkel gyanúsítják.