életveszélyt okozó testi sértés kísérlete

Tárgyalás időpontja: 
2018. február 1., csütörtök 09.00
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete
Tárgyalás helyszíne: 
Eger, Hatvanasezred utca 1. szám
Tárgyaló: 
földszint 5.tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Heves Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő R. J. vádlottat egy rendbeli életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja.

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2016. január 15-én 13 óra körül megjelent a volt élettársa gyöngyösoroszi lakásán, ahol a sértett az egyéves gyermekével tartózkodott. A vádlott már az előző napon szóváltásba keveredett a sértettel, aki nem akarta vele az élettársi kapcsolatot helyreállítani. A vádlott a körbekerítetlen, nyitott bejárati ajtajú házba belépett, és elővette a nadrágja derékrészében magánál tartott, körülbelül 15 cm pengehosszúságú kést, majd a sértett felé fordulva kijelentette, hogy „Meghalsz, ez itt az utolsó napod neked és a fiadnak is!”. Ezt követően a vádlott a sértettet a konyhában üldözni kezdte, majd amikor elérte őt, a hajánál fogva megrántotta. A sértett megkísérelte a vádlott kezéből kicsavarni a kést, ekkor a vádlott a sértett kezét megvágta. Ezután a vádlott felszólította a sértettet, hogy menjen ki vele a határba, mivel ott lassú halállal fogja megölni őt. A sértett ennek eleget tett, a karjába fogta a gyermekét, és a vádlottal együtt elhagyta a házat. Eközben a vádlott a kést a sértett oldalához nyomva tartotta, és többször kijelentette, hogy meg fogja őt ölni. Néhány méter megtétele után a sértett észrevett három járókelőt, ezért segítségért kiabált. A vádlott ekkor a sértettet rángatni kezdte, és a késsel a sértett bal combjába szúrt, ennek hatására a sértett a földre esett. A vádlott ezt követően a földön fekvő sértettet többször combon, valamint mellkason szúrta, miközben a sértett a földön összekuporodva a gyermekét próbálta védeni. A vádlott cselekményének a sértett kiabálására az utcára siető emberek közbelépése vetett véget. A sértett gyermeke sérülést nem szenvedett. A szúrásokat követően a vádlott a helyszínről elmenekült.

A sértett sérüléseinek gyógytartama nyolc napon túli, a tényleges gyógytartam körülbelül három hónapra tehető. Reálisan fennállt a kialakultnál súlyosabb, életveszélyes sérülés bekövetkezésének lehetősége.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: