életveszélyt okozó testi sértés kísérlete

Tárgyalás időpontja: 
2018. január 29., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény
Tárgyalás helyszíne: 
Eger, Hatvanasezred utca 1. szám
Tárgyaló: 
földszint 6.tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Heves Megyei Főügyészség S. A. I. rendű vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, míg ifj. S. A. II. rendű vádlottat súlyos testi sértés bűntettével vádolja.

A vádirati tényállás szerint az I. rendű vádlott a II. rendű vádlott apja. Az I. rendű vádlott a nevelőszülője, a II. rendű vádlott pedig a mostohatestvére a sértettnek.

2015. április 10-én az esti órákban a II. rendű vádlott és a sértett egy kömlői kocsmában szórakoztak, és mindketten ittas állapotba kerültek. 20 óra körül a II. rendű vádlott és a sértett között vita támadt, mire a sértett a sörözőből hazaküldte a II. rendű vádlottat, aki távozott. A II. rendű vádlott körülbelül fél óra múlva indulatos állapotban, kezében egy körülbelül 90 cm hosszú farúddal visszatért a kocsmába. A kocsma zárását követően a sértett és a II. rendű vádlott együtt indultak haza. Útközben a II. rendű vádlott folyamatosan provokálta a sértettet, aki emiatt magától ellökte őt, mire a II. rendű vádlott ököllel állon ütötte a sértettet. Az ütés következtében a sértett állkapocs-csonttörést szenvedett. Az ütést követően a sértett folytatta az útját hazafelé, a II. rendű vádlott pedig az I. rendű vádlotthoz ment, és gépkocsival együtt indultak a sértett keresésére. A vádlottak az egyik utcában észrevették a sértettet, ezért kiszálltak az autóból, és számon kérték rajta a korábban történteket. Ekkor az I. rendű vádlott ököllel háromszor állon ütötte a sértettet. Ezután a vádlottak hazaindultak, a sértett követte őket azért, hogy az anyjának beszámoljon a történtekről. A lakóház udvarán közöttük a szóváltás tovább folytatódott. Az I. rendű vádlott benzint locsolt a sértettre, miközben azt kiabálta a II. rendű vádlottnak, hogy gyújtsa fel a sértettet. Eközben a sértett egyszer megütötte az I. rendű vádlottat, majd elmenekült a helyszínről. Ezt követően az I. rendű vádlott a sértett után ment, a sértett lakóháza közelében utolérte őt, és egy kiscsákánnyal fejen ütötte a sértettet, aki az ütés következtében koponyacsonttörést szenvedett. A sértetthez ekkor mentőt hívtak, azonban a mentő kiérkezése előtt az I. rendű vádlott egy parittyával még csavarokat lövöldözött a sértett felé, és egyszer el is találta a sértett mellkasát.

A sértett sérüléseinek gyógytartama nyolc napon túli. A tényleges gyógytartam körülbelül 6 hét. A koponyacsonttörésre figyelemmel reálisan fennállt a súlyosabb, életveszéllyel járó sérülés bekövetkezésének lehetősége.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: