emberölés kísérlete

Tárgyalás időpontja: 
2018. január 30., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete
Tárgyalás helyszíne: 
Eger, Hatvanasezred utca 1. szám
Tárgyaló: 
földszint 6.tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az Egri Törvényszéken aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt van folyamatban büntetőeljárás N. M. vádlottal szemben.

A vádirati tényállás szerint a vádlott és a sértett 2016. július elejéig élettársi kapcsolatban éltek tiszanánai lakásukban, onnan az élettársi kapcsolat megszakadását követően a vádlott elköltözött, a sértett pedig zárat cserélt.

A vádlott 2016. július 27-én 18 óra körül kutyaetetés ürügyén bement a sértett lakásának udvarára, majd a lakásba is. A sértett több alkalommal távozásra szólította fel a vádlottat, aki a felszólításnak nem tett eleget. A vádlott a vállánál fogva megragadta a sértettet, és a fürdőszobába lökte őt, majd magukra zárta az ajtót. A vádlott a földre nyomta a sértettet, rátérdelt, és a magával hozott zsineget a sértett nyakába akasztotta, majd a sértettet kérdőre vonta, hogy kivel van szerelmi kapcsolata. A sértett nemleges válaszára a vádlott közölte, hogy hazudik, ezért meg fog halni, és a sértett nyakán lévő zsineget szorosabbra húzta. Ezután a vádlott újabb és újabb kérdéseket tett fel a sértettnek azzal kapcsolatban, hogy „miért tette hajléktalanná”, „szereti-e még”, „miért szakított vele”, „visszafogadja-e”, stb. A vádlott a kérdésekre adott válaszoktól függően hol szorosabbra, hol lazábbra engedte a sértett nyakán lévő zsineget. A hosszan tartó bántalmazás hatására a sértett a vádlott valamennyi kérdésére a vádlott számára kedvező válaszokat adta, ezért a sértettnek sikerült a vádlott kezéből kivennie a zsineget, és azt kidobnia az ablakon. Ekkor a sértett mobiltelefonos üzenetet kapott, melynek hatására a vádlott szerelemféltés miatt indulatossá vált, és a zsebéből egy újabb, hosszabb zsineget vett elő. A vádlott felszólította a sértettet, hogy tegye hátra a kezét. A sértett a felszólításnak nem tett eleget. A sértett megkötözése érdekében a vádlott többször a falnak és a ruhaszárítónak vágta a sértettet, közben a sértett haját tépte, valamint róla a ruhát leszakította. A vádlott rátette a zsineget a sértett kezeire, de a kötésből a sértettnek sikerült kiszabadulnia. A több mint három órán át tartó bezárásnak, bántalmazásnak és sanyargatásnak a vádlott 21 óra 15 perc körül vetett véget, amikor a sértett a szerelméről biztosította őt. A vádlott ekkor a fürdőszobából kiengedte a sértettet, aki a lakásból az udvarra, majd a szomszédba menekült. A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: