súlyos testi sértés

Tárgyalás időpontja: 
2018. január 22., hétfő 13.00
Ügy tárgya: 
súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény
Tárgyalás helyszíne: 
Hatvan, Kossuth tér 7.
Tárgyaló: 
III. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Hatvani Járási Ügyészség Z. I. vádlottat folytatólagosan és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntettével és a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja.

A vádirati tényállás szerint a vádlott korábban Rózsaszentmártonban élettársi kapcsolatban élt a sértettel. A vádlott és a sértett is alkoholizáló életmódot folytattak, és ittas állapotban gyakran összevesztek.

2016. március elején a rózsaszentmártoni családi házuk udvarán egy ilyen veszekedés alkalmával a vádlott ellökte az élettársát, aki az esés következtében combnyaktörést szenvedett. A vádlott a sértett bántalmazását követően látta a sértett sérülését, azonban nem hívott hozzá orvost. A sértett egészen 2016. április elsejéig ellátatlan maradt, melynek következtében nála maradandó fogyatékosság alakult ki. A vádlott a sértettnek megtiltotta, hogy orvosi segítséget vegyen igénybe, és veréssel fenyegette meg, ha ezt a tilalmat megszegi.

A bántalmazást követően a vádlott magatartása eldurvult, rendszeresen bántalmazta a járni nem tudó élettársát, melynek során a sértett 2016. március közepén jobb oldali bordatörést szenvedett. 2016. április elsején a vádlott annyira megverte a mozgásképtelen sértettet, hogy a sértett a felső végtagjain és a szemei alatt véraláfutásos sérüléseket, valamint bal oldali bordatörést szenvedett. A sértett bántalmazása 2016. április 04-én jutott a gyermekeinek tudomására, akik ekkor a sértettet orvoshoz vitték. A bántalmazás és az orvosi ellátatlanság miatt a sértett combnyaktörése rosszul forrt össze, ami maradandó fogyatékosságot okozott.

Első tárgyalás.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: