Szakmai nap Hatvanban

Az ítélkezés szakszerűsége fokozásának egyik eszköze a bírósággal napi szinten kapcsolatban álló szervekkel való szakmai együttműködés erősítése, olyan partnerségi viszony kialakítása, mely a szervezetek közötti kapcsolódási pontokon a tudásmegosztást is lehetővé teszi. Ennek keretében tartott a Hatvani Járásbíróság 2017. április 06. napján – hagyományteremtő szándékkal – szakmai egyeztetést az illetékességi területén található és a járásbírósággal leginkább kapcsolatban álló szervezetekkel. 

Vezetői szinten képviseltette magát a Hatvani Rendőrkapitányság, a Hatvani Járási Ügyészség, a Heves Megyei Kormányhivatal Hatvani Járási Hivatala, Hatvan Város Jegyzője és jelen voltak a székhelyen működő önálló bírósági végrehajtói irodák szakmai képviselői is. 

Dr. Nádas Katalin, a Hatvani Járásbíróság elnökének megnyitója után a tanácskozás három szekcióban zajlott, így a büntető- és szabálysértési jogi, a gyermek- és birtokjogi, valamint a végrehajtási eljárásban közreműködő szakemberek saját szakterületükre fókuszálhattak a szakmai nap további részében. Ezt követően plenáris ülésen egyöntetűen fogalmazódott meg az igény a rendszeres szakmai konzultációk megtartására azzal, hogy annak helyszínéül más-más társszerv épülete fog szolgálni.