Előzetes letartóztatásban a rablással gyanúsított fiatalok

Az Egri Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a két férfinek az előzetes letartóztatását, akiket a múlt szerdai, hevesi rablás elkövetésével gyanúsítanak.

A Hevesi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt folytat nyomozást. Az ügyészség indítványa alapján a két gyanúsítottal szemben a szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény megalapozott gyanúja, mint az előzetes letartóztatás elrendelésének általános feltétele fennáll, melyet bizonyítékok is alátámasztanak.

A bíróság a két gyanúsított előzetes letartóztatását 30 napra rendelte. A végzés rögzíti, hogy mindkét gyanúsított esetében megalapozottan feltehető, hogy az eljárási cselekményeknél a jelenlétük csak az előzetes letartóztatás elrendelésével biztosítható. A bíróság azt is megállapította, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszköz megsemmisítésével meghiúsítanák, megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítást. A harmadik indok az, hogy megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a gyanúsítottak szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követnének el.

A végzést az ügyész tudomásul vette, azzal szemben a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem jogerős.