Bíróság elé állítás a hatvani bírósági verekedés ügyében

A Hatvani Járási Ügyészség 2017. november 10-én bíróság elé állította azt a hét terheltet, akiket azzal gyanúsítanak, hogy még kedden a Hatvani Járásbíróság folyosóján összeverekedtek. A szóváltást követő dulakodásban egy személy súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült.

Az ügyészség feljegyzése szerint a terheltek magatartása csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének, ezen felül a VI. rendű gyanúsított magatartása súlyos testi sértés bűntettének, a IV. rendű gyanúsítotté pedig könnyű testi sértés vétségének a megállapítására alkalmas.

Az Egri Járásbíróság az iratokat visszaküldte az ügyészségnek, mert a bíróság elé állítás feltételei nem álltak fenn. A bíróság úgy ítélte meg hogy a jelenleg rendelkezésre álló bizonyítékok nem elegendőek a tényállás teljes körű tisztázásához és a vádlottak bűnösségének megállapításához. Tisztázni kell, hogy a terheltek milyen bűncselekményért felelősek, és több iratot is be kell még szerezni. Ezen hiányosságok miatt a bíróság nem volt abban a helyzetben, hogy érdemi döntést hozzon.

A fenti hiányosságok pótlását követően a későbbiekben az ügyészség dönt a vádemelésről.