Három év börtön a gyöngyösi piacon az árusra támadó vádlottnak

Az Egri Törvényszék L. J. vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt három év börtönbüntetésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2016. június 24-én 12 óra körül a gyöngyösi piacon egy korábbi ügy miatt szóváltásba keveredett az ott árusként dolgozó sértettel. Az ittas állapotban lévő vádlott a szóváltás során indulatba jött, a zsebéből egy 9 cm pengehosszúságú kést elővett, és azzal a sértett feje és hasa irányába több erőteljes szúrómozdulatot tett. A szúrásokat a sértettnek egy ládát maga elé tartva, illetve a vádlott kést tartó kezének lefogásával sikerült hárítania. A vádlottat az időközben helyszínre érkező rendőrök lefegyverezték. A támadás során a sértett nem szenvedett sérülést, azonban az elkövetés eszközére, a támadott testtájékra és az alkalmazott erőre figyelemmel a sértett védekezésének hiányában reálisan fennállt életveszélyes sérülés kialakulásának lehetősége.

Az ítélet ellen a vádlott és védője a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezést jelentettek be. Az ítélet nem jogerős, az ügy másodfokon a Debreceni Ítélőtáblán fog folytatódni.