Elsőfokú ítéletet hozott az Egri Járásbíróság a közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt indult büntetőügyben

Az Egri Járásbíróság a mai napon meghozott elsőfokú ítéletével K. G. I. rendű vádlottat három rendbeli társtettesként elkövetett zaklatás vétsége, egy rendbeli folytatólagosan és társtettesként elkövetett zaklatás vétsége és egy rendbeli társtettesként elkövetett zaklatás vétsége miatt 525.000,- forint pénzbüntetésre ítélte, míg az ellene csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vád alól bizonyítottság hiányában felmentette. A bíróság S. M. II. rendű vádlottat három rendbeli társtettesként elkövetett zaklatás vétsége, egy rendbeli folytatólagosan és társtettesként elkövetett zaklatás vétsége, egy rendbeli társtettesként elkövetett zaklatás vétsége és egy rendbeli közúti veszélyeztetés bűntette miatt 800.000,- forint pénzbüntetésre ítélte, míg az ellene csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntette és két rendbeli folytatólagosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt emelt vád alól bizonyítottság hiányában felmentette. A bíróság S. E. III. rendű vádlottat három rendbeli társtettesként elkövetett zaklatás vétsége és egy rendbeli társtettesként elkövetett zaklatás vétsége miatt 600.000,- forint pénzbüntetésre ítélte, míg az ellene bűnsegédként és csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vád alól bizonyítottság hiányában felmentette. A bíróság D. I. IV. rendű vádlottat egy rendbeli társtettesként elkövetett zaklatás vétsége, és két rendbeli társtettesként elkövetett zaklatás vétsége miatt 375.000,- forint pénzbüntetésre ítélte. A bíróság M. P. V. rendű vádlottat egy rendbeli folytatólagosan és társtettesként elkövetett zaklatás vétsége és két rendbeli társtettesként elkövetett zaklatás vétsége miatt 375.000,- forint pénzbüntetésre ítélte. A bíróság K. J. A. VI. rendű vádlottat az ellene bűnsegédként és csoportosan kényszerítéssel elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt emelt vád alól bizonyítottság hiányában felmentette.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2015 februárjában az I. rendű vádlott kibérelt Szúcson egy házat. 2015 februárjától 2015 júniusáig az I. rendű, a II. rendű, a III. rendű vádlottak, valamint néhány alkalommal a IV. rendű és az V. rendű vádlottak a kibérelt házban tartózkodtak. Ezen házban egy alkalommal tartózkodott a VI. rendű vádlott. Az I. rendű, a II. rendű, a III. rendű vádlottak, és néhány alkalommal a IV. rendű és az V. rendű vádlottak ezen időszakban a településen több gépkocsival közlekedtek. Az I. rendű, a II. rendű, a III. rendű, a IV. rendű és az V. rendű vádlottak az általuk használt gépjárművekből a településen lakó családokat többször a beleegyezésük nélkül fotózták, videózták, valamint szidalmazták, és fenyegették őket.

Az ítélet egyik vádlott vonatkozásában sem emelkedett jogerőre, az ellen az ügyész, valamint a vádlottak és a védők is fellebbezést nyújtottak be.

Másodfokon az Egri Törvényszék fog eljárni az ügyben.