Sajtóközlemény

2019. november 22.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal Heves Megyei Irodájának munkatársai 2019. november 21-én az Egri Törvényszék és az Egri Járásbíróság bírái és igazságügyi alkalmazottai részére „Awareness Programjukról” előadást tartottak.

2019. november 22.

Az Egri Törvényszéken 2019. november 20-án a Heves megyei bíróságok nyugdíjas dolgozói számára találkozót rendeztek. A korábbi évekhez hasonlóan az Egri Törvényszék meghívását idén is több mint ötven egykori bírósági dolgozó fogadta el.

2019. november 22.

Az elmúlt években jelentős digitális fejlődés ment végbe a bíróságokon, így az Egri Törvényszéken is. A fejlesztések nem maradtak el a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetnél, a Heves Megyei Főügyészségen és a Heves Megyei Rendőrkapitányságon sem. A fenti szervezetek között az elektronikus kapcsolattartás mára már elsődlegessé és általánossá vált.

2019. november 22.

Az Egri Törvényszék a „Digitális Bíróság Projekt” keretein belül 2019. november 19. napján disszeminációs workshopot szervezett a Nógrád Megyei és a Heves Megyei Ügyvédi Kamara tagjainak. A közös tanácskozás és együttgondolkodás célja az volt, hogy a törvényszék bírósági informatikai fejlesztéseket és újításokat bemutassa az ügyvédi karnak.

2019. november 20.

Az Egri Törvényszék a mai napon előkészítő ülést tartott annak a vádlottnak a büntetőügyében, akit az ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádol.

2019. november 17.

Az Egri Törvényszék Polgári-Gazdasági-Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiuma kiskollégiumi ülést szervezett a Gyöngyösi Járásbíróságon a polgári ügyszakos bírák részére.

2019. november 7.

Az Országos Pervezetési Verseny Regionális Döntőjén büntető ügyszakban bírói szerep kategóriában Dr. Papp-Csertyaszki Melinda, a Hatvani Járásbíróság büntető ügyszakos titkára megnyerte a versenyt, polgári ügyszakban Boldizsárné Dr. Varjú Eleonóra, az Egri Járásbíróság bírósági titkára az előkelő második helyezést érte el.