Sajtóközlemény

2020. február 28.

Jogszabályváltozás folytán 2020. március 1. napjától a bíróság vagy a gyámhatóság által hozott, kiskorú gyermek és különélő szülője, nagyszülője vagy más kapcsolattartásra jogosult személy közötti kapcsolattartásra vonatkozó határozatban foglaltak megszegése esetén a kapcsolattartás végrehajtását a bíróságtól lehet kérni.

2020. február 25.

Az Egri Törvényszék Sz. A. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt kettő év hat hónap börtönbüntetésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte.

2020. február 24.

Az Egri Törvényszék a letartóztatásban lévő O. T. vádlottat közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt hat év fegyházbüntetésre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte.

2020. február 17.

Az Egri Törvényszék fiatalkorú J. R. vádlottat súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, társtettesként elkövetett lopás vétsége és lopás vétségének kísérlete miatt nyolc hónap fiatalkorúak fogházbüntetésre ítélte, melynek a végrehajtását egy év hat hónap próbaidőre felfüggesztette, és megállapította, hogy a fiatalkorú vádlott a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

2020. február 12.

Az Egri Járásbíróság a mai napon meghozott elsőfokú ítéletével K. G. I.

2020. február 9.

Az Egri Törvényszék Sz. E. vádlottat gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt két év fogházbüntetésre ítélte, melynek a végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztette, és a bíróság a próbaidő tartamára a vádlott pártfogó felügyeletét rendelte el.

2020. január 21.

Az Egri Törvényszék a 2020. január 21-én tartott tárgyalásra három tanút idézett meg a Sz. A. vádlottal szemben emberölés bűntettének kísérlete miatt folyamatban lévő büntetőügyben. A bíróság a tárgyaláson megjelent egy tanút kihallgatta, aki a cselekménnyel kapcsolatban érdemben nyilatkozni nem tudott, fenntartotta a nyomozati vallomását, melyet a bíróság a tárgyaláson ismertetett.

2020. január 16.

Az Egri Törvényszék a 2020. január 16-án tartott tárgyalásra négy tanút idézett meg a fiatalkorú L M. I. rendű vádlottal és társaival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntetőügyben.

2020. január 7.

Az Egri Törvényszék a tegnapi napon előkészítő ülést tartott az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt fiatalkorú K. R. O. I. rendű vádlott és társa ellen indult büntetőügyben.