Sajtóközlemény

2019. október 18.

Az Egri Törvényszék a héten tárgyalást tartott a fiatalkorú L M. I. rendű vádlottal és társaival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntetőügyben. A bíróság a tárgyaláson egy tanút hallgatott ki, a tárgyaláson megjelent másik tanút az egészségi állapota miatt nem tudta kihallgatni.

2019. október 18.

Az Egri Törvényszék civilisztikai ügyszakos bírái, bírósági titkárai és fogalmazói részére két csoportban megtartásra került „Az új Pp. a gyakorlatban” című helyi képzés.

A workshopot dr. Tőzsér Lajos az Egri Törvényszék P-G-K-M kollégiumvezetője és dr. Sallai Tamás az Egri Járásbíróság elnöke vezette.

2019. október 17.

Az Egri Törvényszék 2019. október 16. napján két képzést szervezett bírák és igazságügyi alkalmazottak részére. A képzések fő célja az volt, hogy a bírósági dolgozókat empatikusabbá tegye az ügyfelek irányába.

2019. október 17.

Az Egri Törvényszék szeptember végén büntető, október elején pedig polgári perszimulációs képzést és gyakorlatot szervezett.

2019. október 13.

A Hatvani Járásbíróság a vádemelést követően fenntartotta annak a fiatalkorú vádlottnak a letartóztatását, akit az ügyészség azzal vádol, hogy megzsarolta a vele egy középiskolába járó, kiskorú sértettet.

Az Egri Járási Ügyészség fiatalkorú R. R. vádlottat folytatólagosan és súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével vádolja.

2019. október 10.

Az Egri Törvényszék a múlt héten tárgyalást tartott az O. T. vádlottal szemben felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt folyamatban lévő büntetőügyben. A bíróság egy tanút hallgatott ki. A bíróság a tárgyaláson ítéletet nem tudott hozni, további szükséges bizonyítás lefolytatása érdekében a tárgyalást elnapolta. A törvényszék az ügyben szakértői bizonyítást rendelt el.

2019. október 10.

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke által kiírt Ráth György bírósági történelem- és hagyományápolás pályázat keretében az Egri Törvényszék munkatársai arra vállalkoztak, hogy egy könyvben bemutatják az Egri kir. Törvényszék és a hozzátartozó járásbíróságok történetét az 1869-1945 közötti időszakban.

2019. október 10.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság azonos alkalommal, egymás cselekményéről tudva, többek által elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt folytat eljárást a gyanúsítottakkal szemben. Az ügyben az Egri Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatást, amit az Egri Járásbíróság egy hónapra elrendelt.